Korkeakauluksinen huppari ja kahdet leggarit itselle, sekä miesten bokserit


Vihdoin jotain itselle!

Olen jo pitkään katsellut tätä Jujunan ilmaista korkeakauluksisen hupparin kaavaa. No nyt kun tuli tarve yhdelle toisellekin kaavalle Jujunalta (siitä lisää lopussa), päätin tilata molemmat paperisina versioina.

Kankaana käytin Mieli Designin "Ohilento" -joustocollegea ja kauluksen nyöri sekä purjerenkaat tekonahkaisella taustalla tilasin Majapuulta. Resorit ja kauluksen musta trikoo (sattuneesta syystä jc loppui..) ovat Kangaskapinalta.

Helman resorissa ei leveys riittänyt ohjeen mukaisesti, mutta oikein hyvä tuli näinkin. Mitään muita muokkauksia en tehnyt kaavaan, vaikka tavallisesti tykkään aina vähän jotain fiksailla. Niin ja koko tosiaan 34.Leggareita tein kahdet lähes samanlaiset, mustat ja vihreät. Mustille leggareille oli akuutti tarve, kun edelliset Noshilta neljä vuotta sitten hankitut alkoivat reikääntyä vähän sieltä ja täältä ja saumatkin irvistellä. Vihreät taas tein korvaamaan gugguulta viitisen vuotta sitten hankittuja collareita, joita on paikattu jo useampaan kertaan ja taas on haaruksissa nyrkin kokoinen reikä. Ehkä niistä nyt joutaa luopua (säästää kaavojen takia).

Näiden teko ei ollut ihan mutkatonta, nimittäin kaavavalinta ei ensin mennyt ihan nappiin. Vikavalinnasta alempana lisää. Lopulta päädyin kuitenkin Suuri Käsityö -lehdessä 5-6/2015 olevaan Noshin kaavaan koossa XS. Kankaat ovat kangaskapinan paksumpaa joustocollegea.
Muuten tein molemmat kaavan mukaan, mutta mustiin lisäsin kaavassa olevien polvivahvikkeiden lisäksi pari saumaa etupuolelle ja taaksekin yhdet. Vihreisiin lisäsin kaikki samat saumat, mutta jätin niistä kaavan polvivahvikkeet pois. Takapuolen saumoista ei nyt tullut yhtään järkevää kuvaa. Mustiin saumat tuli vähän liian ylös, mutta eipä se haittaa kun jäävät paidan alle piiloon.

Kuvausassistenttini😁


"Otetaan vielä yksi semmoinen ninja-kuva!"

No sitten se vikaan mennyt kaavavalinta.

Kokeilin ensin leggarikaavaa uudesta "PaaPiin kaavakirja naisille" -kirjasta. Oikeastaan arvoin collarikaavan ja leggareiden välillä, mutta halusin kuitenkin leggarit. Noh. Tarkistin oikean koon vielä mittataulukosta, jonka mukaan normaalisti käyttämäni XS pitäisi olla oikein sopiva.
Tässä Aippu yrittää kiskoa sovitusvaiheessa leggareita jalkaani, mutta polvien kohdalle jämähti ja siihenkin asti sain vain väkisin kiskomalla.

Tässä on päällekkäin PaaPiin ja Noshkin leggarikaavat koossa XS. Noshin kaavassa on etu- ja takakappaleet erikseen ja ne hieman kaartuvat, joten siksi lahkeiden kohdalta näyttää erityisen leveältä. Pituus oli sama, mutta leveys hyvin kaukana toisistaan. Ehkä joskus jaksan yrittää uudestaan PaaPiin kaavaa muutamaa kokoa isompana.

Leggarit päätyivät lahkeiden ja vyötärön osalta viimeistelemättöminä kaappiin odottamaan joko Piipan kasvamista tai jotain muuta parempaa ideaa.

Niin ja sitten vielä se Jujunalta tilaamani toinen kaava!

Surauttelin joululahjaksi boksereita ja niitä varten tilasin kehutun Jujunan "Karhu" -bokserikaavan. Googlaillessa kaavaa löytyi muitakin vaihtoehtoja, mutta niiden istuvuudesta oli myös vähän huonompia kokemuksia, joten valitsin suosiolla varmaksi kehutun vaihtoehdon.

Näihin unohdin lisätä lahkeisiin kääntövaran, mutta eipä taida haitata.

Kommentit