Piipalle tilkkuleggarit ja tunika

Tänään Piipalle valmistui hänen omien toiveiden mukaiset leggarit ja tunika (sekä toisetkin leggarit, jotka esittelen myöhemmin).
Tunika on taas sama hyväksi todettu "climbing flowers" Ottobresta 4/2016, tällä kertaa koko isompana, eli 122. Samalla kaavalla on Piipalle syntynyt jo useampi tunika/mekko, sekä teeppareita, niihin linkit tässä: tämä, tämä, tämä ja tämä.

Nyt laitoin ensimmäistä kertaa nuo taskut, kuten alkuperäisessä kaavassa onkin. Ensimmäinen kommentti oli "Mä en halunnut taskuja!", mutta kyllä ne sitten kuitenkin kelpuutettiin. Piipa on hieman räkäinen, niin ajatus nenäliinataskusta oli vissiin ihan hyvä.
Trikoot ja resorit on kangaskapinasta, oisko ollut New York -trikoita. Niitä olen ainakin tykännyt tilata, joskus tosin olen ottanut jotain muutakin.
Idean tähän tilkkuhommaan poimin Piipan vanhoista pienistä ja reikäisistä (sata kertaa paikatuista) Gugguun leggareista. Tuli tosi kivat, ja täytyy tehdä varmasti lisääkin näitä!

Leggarit tein toista kertaa kangaskapinan Minni-legginsit -kaavalla. Edellisellä kerralla (löytyy myös tuolta linkkilistan toisesta linkistä) totesin tämän kaavan ihan superhyväksi (ainakin Piipalle), enkä tälläkään kertaa tehnyt mitään muutoksia. Nyt piirsin vain kokoa isomman kaavan, eli 122.
Kaava on ihana, kun ei tarvitse mittailla vyötäröä tai laskeskella vyötärökaitaleen/kuminauhan mittaa. Ohjeen mukaan tehtynä vyötäröstä tulee just sopiva. Tällä kaavalla teen Piipalle leggarit jatkossakin ja Aipullekin heti, kun kasvaa pienimpään kokoon sopivaksi.

Kommentit