Superhelppo raparperimehu

Meillä on ihan hyvän kokoinen raparperipuska pihassa, mutta jostain syystä ennen tätä kesää en ole kertaakaan tehnyt raparperista mitään. Alkukesästä Pekka pyysi raparperipiirakkaa ja sen teinkin, mutta siihen se taas jäi.

KUNNES bongasin instassa @radanvarrella -tilin stooreissa tämän superhelpon raparperimehun, johon sain reseptin! Testaamaan piti päästä tottakai heti ja koska tää tosiaankin oli niin helppo ja hyvä kuin kehuttiin, niin onhan tää jaettava😄

Tähän mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan pelkkä tavallinen kattila riittää ja mehu valmistuu aivan itsestään!

Tässä ohje:

½ kg raparperinvarsia (mitä punaisempia, sen värikkäämpää mehua)
2 dl sokeria (itse laitoin 3dl, oli hyvä määrä meille)
2 l vettä
(loraus sitruunamehua)

1. Pilko raparperit ja laita ne kattilaan
2. Lisää sokeri (ja sitruunamehu)
3. Kaada kiehuva vesi päälle (itse kiehautin vedenkeittimessä kahdessa erässä)
4. Anna mehustua kannen alla väh. 5h, mieluusti yön yli (meillä taisi aikaa kertyä 15h)
5. Siivilöi raparperit pois
6. Pullota ja laita jääkaappiin

Meillä on jo kaikki ensimmäisen satsin mehut juotu aikapäiviä sitten, joten tässä viikonlopun aikana meinasin laittaa seuraavan satsin tulemaan.

Kommentit