Taimien kuulumisia

Ajattelin pitkästä aikaa naputella tänne vähän taimien kuulumisia.

Kuten näkyy, ikkunalaudoilla alkaa olla jo aika täyttä. Yksi ikkunalauta menee pelkästään paprikoille ja tomaateille. Paprikoita/chilejä oli tosiaan viittä lajiketta, jokaista sorttia kaksi kappaletta. Tomaatteja on kahta sorttia, kumpaakin neljä.

Tomaatit kylvin silloin joskus helmikuussa niihin pelletteihin ja ne ovat vaihtaneet purkkeja jo pariin kertaan. Yksi tomaatti tuolla joukossa tosin on vielä edellisessä purnukassaan, koska Aippu katkaisi sen reilu kuukausi sitten. Laitoin sen vesikuppiin juurtumaan ja sitten takaisin multaan. Nyt se onkin taas oikein hyvin voiva ja kasvattanut vartta ja paksuutta mukavasti.


Toisella ikkunalaudalla majailevat salaatit ja yrtit, joita ollaan päästy jo maistelemaan. Mango on myös ruukussa, tosin epäilen sen menneen ruukkuun ylösalaisin. Aikaisemmin olen istuttanut myös kaksi mangoa, joista toinen näytti samalta kuin tämä ja toinen kasvoi ihan mallikkaasti parin vuoden ajan, kunnes kuoli. Saapa nähdä, tuleeko tästä koskaan mitään.

Nuo jakkarat ikkunalaudalla ovat hätäratkaisu tilan loppuessa kesken😂 Jakkaroilla asuu eilen kylvetyt melonien siemenet, mutta ne olivat aamupäivän ottamassa aurinkoa ruokapöydällä, eivätkä siksi näy kuvassa (ovat kyllä tuossa ensimmäisessä kuvassa pöydällä). Meillä on niin vetoisat ikkunat, että laitoin melonien siemenet lämmittelemään aurinkoon heti aamulla, jotta uskaltaisivat itää. Vesimeloneja laitoin kuusi siementä siemenpussista samaa lajiketta kuin viime kesänäkin. Niiden lisäksi laitoin hunajamelonia, galia-melonia ja cantaloupe-melonia jokaista kaksi siementä, jotka olen hedelmistä ottanut talteen.

Alkuviikosta posti toi paketit biltemasta ja siinä oli tuo melonien pikkukasvari, yksi kasvihuone ulos lisää, pullo lannoitetta sekä nämä klipsit tukikeppejä varten. Aikaisempina vuosina olen viritellyt rautalangan avulla tukikepit paikoilleen, mutta se on ollut vähän hankalaa, eikä ole aina toiminutkaan toivotulla tavalla. Nyt siis hetken mielijohteesta klikkasin myös nämä klipsit ostoskoriin ja ovat kyllä hyviä! Saa nähdä, joudunko tilaamaan näitä vielä lisääkin.

Niin ja tosiaan! Tuossa jakkaroiden alla on myös kaksi munakennollista tomaatin siemeniä itämässä🙈 Kummassakin kennossa molemmissa kymmenen paikkaa ja jokaisessa paikassa 3-5 siementä, eli yhteensä ehkä n. 80 taimea... Oliko tosiaan minun ideani laittaa ne itämään? Minkähänlainen torni tuohon ikkunalle vielä rakennetaan, että saadaan kaikki taimet kasvamaan😂 Ulkona tosiaan on tuota lunta vielä ihan reippaanlaisesti...Kommentit