Leggarit ja mekko Piipalle

Piipa on taas venähtänyt, joten perusleggareille alkaa olla pikkuhiljaa taas kysyntää. Nämä leggarit ompelin Piipalle jo maaliskuun alussa, mutta ne jäivät silloin esittelemättä. Tarkoitus oli (ja on edelleen) tehdä ainakin toiset, ehkä kolmannetkin leggarit samalla kaavalla, mutta nyt taitaa kesäompelukset mennä leggareiden edelle.

Kokeilin kangaskapinan ilmaista Minni-leggarikaavaa ja oli kyllä superhyvä! Epäilin tuota vyötäröä, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaisilla mitoilla ja tuli just passeli ja pöksyt pysyy hyvin jalassa. Ainut muokkaus on tuo lahkeisiin tehty rusettikokeilu. Koko taisi olla 116 ja musta trikoo on kangaskapinalta.


Näistä tuli aika kivat, eikä ainakaan ole valittanut, että kengissä painaisi😊

Vähän piti rusetteja ihastella😄 Oli kuulema mieleiset.

Tämä mekko taas on tuoreempi ompelus, se valmistui nyt pääsiäisenä. Tämä oli oikeastaan kaavakokeilu ja aikeissa on tehdä lyhythihainen ja muutenkin hieman muokattu versio myös tässä lähiaikoina. Kaavaan olisi kuulunut myös taskut, mutta Piipa ei halunnut niitä, joten jätin tekemättä.

Kaava on tosiaan Ottobren 6/2014 climbing flowers -tunika ja koko on 116. Trikoo on majapuulta tilattu botanic.

Onhan tämä aika harmaa, mutta jospa tämän kanssa olisi sitten kiva pitää kirkkaampia leggareita.

Piipa katseli linnunpöntön kuhinaa.


Krookuksen sisus kiinnosti.


Pihan linnunpöntöissä käy jo kova kuhina. Ainakin ankkalankulman pöntöstä kuuluu kova sirkutus, siellä asuu sinitiaisperhe.


Krookuksia nousee onneksi pitkin vanhaa pihamaata ja myös monenlaisia muita kukkia ilmestyy sinne ja tänne vanhoihin autonrenkaisiin tehtyihin tai tiilireunaisiin kukkapenkkeihin. Syksyllä oli tarkoitus laitella kaikkia kivoja kukkasipuleita maahan, mutta ne jäivät. Jospa seuraavaksi kevääksi sitten muistaisin.

Doriskin on taas innostunut ulkoilusta.

Linnunpöntöt kiinnostaisi, mutta niiden lähelle ei ole lupa mennä.

Täytyy siis tyytyä nuuskimaan hiirten ja myyrien tuoksuja.


Kommentit