Ankkajuttuja

Talven yli ankkala on ollut tyhjänä, mutta viikonloppuna täytettiin se ankoilla! Luvassa siis jäätävä määrä ankkakuvia😏

Ensin lauantaina haettiin kolme uutta ankkaa, joista kaksi on campbell-akkoja ja yksi campbell-mix -ukko. Heistä tuli Jukka, Leena ja Nuppu. Tytöt olivat heti ensimmäisenä yönä tehneet oljista nätin pesän ja munineet siihen yhdet munat.

Nämä tytöt meille otettiinkin ihan siksi, että tämän rodun pitäisi munia hyvin. Ukko saatiin sitten kaupanpäällisinä, ja se onkin hurjan kaunis!

Tässä pari kuvaa lauantailta ja sitten juttu jatkuu😄
Leena ja Nuppu

Jukka

Sunnuntaina iltapäivällä lähdettiin hakemaan viimekesäiset ankat talvihoidosta kotiin. Uudet ankat laitettiin hetkeksi ankkalan välihuoneeseen verkko-oven taakse, että saivat hetken katsella sisällä toisiaan ilman kärhämöintiä. Sillä aikaa kannettiin ulos vettä vateihin, nimittäin hoidossa ollut ankkanelikko oli todella, siis TODELLA rapainen. Vertailuna tuolla miljoonan kuvan jälkeen viimeisenä on kuva ankkanelikosta syksyllä juuri ennen hoitoon lähtöä.

Sitten ajettiin ankkanelikko pihalle kylpyyn ja uudet tulokkaat laskettiin myös ulos. Ajattelin, että Martille ja Jukalle olisi tullut joku painimatsi, mutta ei Martti ole välittänyt Jukasta ja Jukkakin on vain kiertänyt Martin vähän kauempaa.
Sen sijaan Martti kyllä bongasi uudet tytöt! Hyökkäsi heti luukulla uusia tyttöjä vastaan.

Nappasi ensimmäistä tulokasta, siis Nuppua, siivestä kiinni.

Vielä tänäänkin olen nähnyt Martin jahtailevan uusia tyttöjä. Leena ja Nuppu ovat hieman arkoja kulkemaan luukusta ja katsovat tarkkaan, onko Martti lähistöllä. Tuttujen tyttöjen Martti antaa olla yllättävän rauhassa. Luulisi ahdistelevan niitäkin, jos on kevättä rinnassa.

Malttoi se Marttikin siirtyä pesulle, kun Nuppu oli päässyt livahtamaan karkuun. Puhdas vesi vaihtoi äkkiä väriä ankkojen kylpiessä.

Martti kylpikin oikein erityisen perusteellisesti tuttuun tyyliinsä, mutta Hilma joka olisi kylpyä kaikkein eniten tarvinnut, ei oikein innostunut kylpemään.

Hilmalla oli vain syöminen mielessä.

Vertailuksi kuva Hilmasta syksyllä juuri ennen hoitoon lähtöä.

Myös Ulpu on kova läträämään, se on ainakin yhtä hurjana kylpemiseen kuin Marttikin.

Sylvi ei onneksi ollut ihan niin rapainen.

Vaikka kyllä silläkin takapuoli hapsottaa.

Hilma keskittyi pesun sijaan syömiseen.

Ulpu oli ainut, joka hyppäsi pulikoimaan asti.

Allas on nyt ison tarhan puolella, jotta pikkutarhaan jäisi enemmän tilaa, eli siihen ei vielä päässyt uimaan.

Martin silmät olivat aika rähmäiset, mutta luulisi puhdistuvan tällä tyylillä.
Martin hieno pyrstökiehkura on tipotiessään.


Myös uudet ankat pääsivät peseytymään, mutta välttelivät Marttia huolellisesti. Muuten ankoilla ei näytä onneksi olevan kahnauksia keskenään.


Jukka on kyllä hurjan kaunis.


Olen vähän haaveillut, että jos Jukan, Leenan, Nupun ja Hilman rajaisi erilleen Martista, Ulpusta ja Sylvistä. Haluaisin haudottaa muutaman Hilman ja Jukan poikasen, ne voisivat olla aika sieviä.


Sylvi


Hilma hieman vältteli uusia ankkoja. Tuumaili luukulla hetken hyvää reittiä ja sitten pujotteli nopeasti uusien ankkojen ohi. Ei niillä mitään kahnauksia ole ollut, mutta talvihoitopaikassa oli samanlaisia ankkoja, joten olisiko niiden kanssa ollut jotain, kun on niin rähjäisessä kunnossakin.

Viime yönä oli munia tullut taas kaksi, tällä kertaa yksi Ulpulta ja toinen luultavasti Leenalta.

Ooo ankkoja!Tässä koko nelikko syksyllä ennen hoitoon lähtöä.

Kommentit