Aipulle pöksyjä neljällä kaavalla ja bodyt

Tässä kevään mittaan on Aipulle valmistunut pöksyjä neljällä kaavalla ja lisäksi niille kaveriksi bodyt. Nyt on siis tiedossa taas toooodella paljon kuvia, koska jokaisesta vaatteesta piti tietysti näpsiä läjä sovituskuvia, joita taas on mahdoton karsia😏

Välttämättä tarvetta näille vaatteille ei ainakaan vielä olisi ollut, mutta halusin testata nuo housukaavat ja bodyt tuli sitten siinä sivussa. Seuraavan koon vaatteita (74) ei kyllä juuri ollut ennestään jemmassa, mutta nyt on nekin valmiina. 80 on kyllä muistaakseni näidenkin edestä. Seuraavana pääsenkin ompelemaan kesävaatteita! Pitäisi vain malttaa olla ompelematta liikaa, että ehtisi käyttääkin😄

Naputtelen tuonne kuvien väliin tiedot kaavoista ja kankaista, sekä muutamista kömmähdyksistä🙈 Muutaman bodyn alanepparit meni hieman vinoon, mutta onneksi ne ei käytössä näy.

Kaikki bodyt on tehty samalla Ottobren 4/2016 hedgehog -kaavalla koossa 74. Lisäsin kaikkiin hihoihin resorit ja pidensin haarakappaleita hieman, eli kasvunvaraa on reilusti.

Huhtikuun alussa 8kk neuvolassa Aippu oli 67,1cm ja 7290g, eli aika pieni tirppana.

Nämä pöksyt on myös Ottobresta 4/2016 löytyvällä sweat & merino -kaavalla tehty. Samalla selätin myös kuminauha -ongelman. Olen tyylikkäästi vältellyt kummareiden laittamista, mutta kun kimmifin instatilillä oli hyvä video kummarin laittamisesta, päätin kahdet housut tehdä kummarivyötäröllä.

Housujen trikoo on kangaskapinalta, samoin bodyn resorit. Peura-trikoon tilasin allgotsilta.

Bodyn kaikki kantit surautin pelkästään saumurilla, kun hermostuin epäonnistuneisiin kanttauksiin😂

Tämän bodyn alaosan kanttauksia sain paikkailla aika reilusti käsin...

Bodyn karhu-kangas on allgotsilta ja leggareiden trikoo kangaskapinalta, samoin bodyn resorit.

Leggareiden kaava on ruusunpuna Ottobresta 6/2012.

Vähän Aippu pyllyllään nojailee sohvaan. Huomaamattaan saattaa pieniä hetkiä seistä pitämättä mistään kiinni, kun tutkii molemmin käsin jotain.

Tässä toinen kummarivyötärö. Tästä tuli hieman tiukempi kuin vihreissä pöksyissä, mutta jospa ei puristaisi ainakaan vielä liikaa.

Peukku tuli uudelle setille!


Tästä Ainolan retkellä -trikoosta tein aikaisemminkin Aipulle bodyn koossa 56.

Myös tämä pöksyjen ja bodyn kanttausten trikoo on kangaskapinalta, samoin pöksyjen resorit.

Pöksyjen kaava on Ottobresta 1/2012 little houses. Tähänkin kaavaan olisi kuulunut kummari vyötärölle, mutta valitsin kuitenkin resorin.

Nämä kanttaukset kokeilin tehdä hieman erillä tavalla. Saumuroin ensin oikeat puolet vastakkain ja käänsin sitten päällipuolen peittarilla. Muuten tuli ihan hyvät, mutta tuo valkoinen meinaa vähän irvistellä kauluksesta. Ehkä sen silittämällä saisi siistiksi.


Laitoin kaula-aukkoon normaalia pidemmän pätkän trikoota, kun ajattelin ettei se jousta samalla tavalla kuin resori. Siitä huolimatta pää ei mennyt aukosta, joten jouduin purkamaan tuota saumaa vähän matkaa ja laitoin siihen nepparin. Tuli aika ruma, mutta ei se taida kauheasti käytössä näkyä.

Tähän bodyyn tuli aika väljät hihojen resorit, joten niitä joutuu taittamaan, kun muuten roikkuvat pitkällä.

Bodyn trikoo, resorit ja pöksyjen resorit taas kangaskapinalta.

Pöksyjen kangas on allgotsilta tilattu.

Nämä pöksyt on tehty Ottobren 1/2015 streaky legs -kaavalla. Näihinkin vaihdoin kummarin resoriin, mutta olisihan se kummari saattanut näyttää kivemmalta.

Nämä tämän vaatesetin kuvat on muuten otettu näistä ensimmäisenä, Aipun 8kk päivänä 2.4.

Kommentit