Kylvöjuttuja aloitettu!

Olin alkujaan ajatellut laittavani paprikat itämään heti tammikuussa (siis sen jälkeen, kun viimekesäiset chilit ja paprikat olivat pitkin talvea kuolleet...), mutta jostain syystä kevätfiilis ei tänä vuonna vielä siihen mennessä minua tavoittanutkaan😮 Kuitenkin nähtyäni ensimmäiset kylvöihin liittyvät kuvat instassa, aloin minäkin heräämään😁

Puhuttiin muuten joku päivä sitten Pekan kanssa, että tää talvi on mennyt ihan supernopeesti! Jotenkin sitä on kuvitellut, että syksy on vasta vaihtumassa talveen, kun todellisuudessa onkin jo helmikuu. Kiva ylläri minulle, joka en ole mikään varsinainen talven fani👌 Eikai sitä pääse kevätfiilikseen, jos ei talveenkaan ole vielä oikein päässyt sisään😅

Mutta nyt! Viimeinen niitti orastavaan kylvöintoon tuli luettuani tämän Hillevin puutarhan blogitekstin. Bongasin nimittäin uusia juttuja, joista voisi löytyä ratkaisu mun suurimpiin ongelmiin näissä puutarhahommissa. Eli oikeanlaisen kastelun hankaluus, lannoitus ja taimien siirtäminen isompiin purnukoihin sekä kasvimaalle.
Päätin kokeilla tavallisen taimimullan sijaan tätä valmista multaseosta ja nuo pelletit kiinnostivat myös kovasti! Säkki jäi vielä avaamattomana odottelemaan myöhempää käyttöä. Siemeniä odotti jemmassa montaa sorttia, mutta pientä täydennystä piti kauppareissultakin mukaan napata.

Nämä kuvat nappasin instan storyn puolelta tännekin. Tietenkään mitään ohjeitahan ei kannata etsiä, suoraan hommiin vain😁 Onneksi tässä ei ollut kyse ydinfysiikasta, vaan homma eteni ihan mukavasti. Otettiin turpoamaan puolet tilaamistani 40:stä pelleteistä, loput saavat vielä odottaa kevään etenemistä.
Olin kerännyt talteen kaupan paprikasta ja suippopaprikasta siemeniä, sekä viimekesäisistä chileistä. Ehdin kylläkin unohtaa kummassa kupissa oli paprikan- ja kummassa suippopaprikan siemenet, eli saatiin yksi jännitysmomentti lisää. Niiden lisäksi viimekesäisiä paprikan siemeniä oli vielä jäljellä ja kaupasta nappasin pussin keltaisten suippopaprikoiden siemeniä. Paprikoita/chilejä laitettiin siis yhteensä viisi lajiketta, jokaista sorttia kahteen pelettiin, kaksi siementä pellettiä kohti. Loppuihin turvotettuihin pelletteihin tuli ensimmäiset satsit salaatteja (rukola, pinaatti, keräsalaatti ja jäävuorisalaatti x2) sekä yrttejä (basilika, oregano, meirami ja persilja x2).

Ajattelin pellettien olevan helppo siirtää suoraan purkkeihin, lisää vain multaa ympärille. Melonit ja kurkut siirrän siinäkin vaiheessa joihinkin maatuviin astioihin, joihin voin myöhemmin vain tökkiä reikiä kasvavia juuria varten kasvimaalle siirrettäessä. Edellisenä kesänä onnistuin katkomaan kaikkien kurkkujen juuret siirtovaiheessa, siitä lisää tässä blogitekstissä. En vain ole ihan varma vielä mitä käyttäisin. Ehkä taittelen sanomalehdistä jotain ruukun tapaisia, jos en muuta keksi.
Nyt sitten vain odotellaan!

Kommentit

  1. Oi, miten ihana postaus <3 Olin huomannut teidän puuhat instassa, mutta blogin puolella olikin mennyt ihan ohi <3 Talvi tosiaan on mennyt yllättävän äkkiä. Ihanaa, kohta ollaan jo maaliskuussa, jeij!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti