Aippu 1kk

Eilen Aipulla tuli ikää täyteen jo kokonainen kuukausi!

Torstaina käytiin neuvolassa hakemassa Aipun mitat tasan neljän viikon iässä. Painoa oli 4186g (+ 961g) ja pituutta 53cm ( + 3cm), päänympäryskin oli 3cm enemmän kuin syntyessä, mutta tarkkaa lukemaa en muista.

Aipun päivät menee lähinnä nukkuessa ja syödessä (ylläri), mutta toisinaan jaksaa olla hereillä parikin tuntia kerrallaan. Paras unipaikka on isin sylissä, mun syli taitaa olla kakkonen ja sohva tulee heti kolmosena. Aippu on yleensä oikein tyytyväinen tyyppi, paitsi nälkäisenä. Nyt on kyllä vissiin joku tiheän imun kausi juuri menossa ohi (toivottavasti..) ja siihen samaan syssyyn on ollut komeita rintaraivareita, nekin tosin helpottamaan päin.


Aippu on ihan hurja nostelemaan päätään ja viihtyy hyvin (ehkä jopa paremmin) mahallaan, kuin selällään tai edes kyljellään. Jalat polkee myös tiukkaa tahtia ja välillä Aippu ottaakin melkoisia hyppyjä, kun sopivasti saa jostain polkaistua itsensä liikkeelle. Kyljeltä onnistuu myös kääntymään näppärästi mahalleen, ainakin jos on yhtään alamäkeä mihin mennä. Menohalut on kovat!
Me on kuljettu paljon metsissä sekä tässä ihan kodin ympärillä, että himpun kauempana automatkan päässä. Aippu viihtyy retket kantorepussa (tula) hyvin. Muutama kerta on käyty myös vaunuilla köpöttelemässä tässä lähistöllä ja sekin kyyti tuntuis olevan mieleistä. Kaikki kyyti käy, olipa se sitten kantorepussa, vaunuissa, autossa tai sylissä. Kuvia noistakin retkistä, kuten muistakin arjen puuhista, löytyy instan puolelta. Tuoreimpien instapäivitysten päällimmäiset kuvat näkyvät tuossa sivupalkissa ja instaa päivitän monesti useammankin kerran päivän aikana.
Lauantaina Aipulle tarjottiin ensimmäisen kerran maitoa (omaa) tuttipullosta, kun käytiin mummin mökillä saunomassa, mutta sepä ei mennytkään ihan nappiin. Aippu oli ehdottomasti sitä mieltä, että kyseessä on feikkitissi, eikä suostunut pullosta juomaan. Tätä tuttipullojuttua täytyy yrittää harjoitella, koska muuten joudun ottamaan Aipun mukaan syyskuun loppupuolella alkavalle viiden kerran ompelukurssille. Siitä voikin sitten tulla mielenkiintoista... Samoin agilityä Nevan kanssa yritän pikkuhiljaa päästä taas treenailemaan ja kisaamaankin, eli senkin takia tuttipulloon olisi hyvä oppia.
Yöt menee samaan tyyliin kuin tähänkin asti, niistä kirjoittelin jo aikaisemmin jotain. Aippu ei juurikaan öisin itke, mutta pitää nukkuessaan kaikenlaisia ääniä ja lisäksi äheltää herätessään ja syödessään. Nyt on ehkä yöheräämiset säännöllistyneet hieman. Monena yönä olen katsonut kelloa ainakin puoli yhden ja neljän sekä kuuden paikkeella. Hereillä mä en syömisten vertaa kestä edelleenkään, eli yleensä ensimmäisen heräämisen jälkeen Aippu unohtuu viereen. Loppuyöt voisi varmasti mennä rauhallisemmin, jos Aippu ei viereen unohtuisi.
Tänään meillä alkoi uudenlainen arki, kun Pekka palasi reissutöihin ja on alkuviikot pois kotoa.  Maanantait menee vähän rauhallisemmin ja tiistaista torstaihin Piipa on hoidossa osan päivää. Ensiviikolla alkaa Piipan muskari ja temppujumppa alkoi jo edellisellä viikolla. Piipan ollessa hoidossa yritetään Aipun kanssa selviytyä vaunulenkeille ja ehkä treffailla muita vauvoja ja mammoja. Ilmeisesti jotain uutta ilmaista vauvamuskariakin olisi tarjolla. Maanantaisin taas treffaillaan niitä Piipan (ja mun) kavereita, joita ei muuten kauheasti ehdi nähdä. Menoa ja meininkiä siis riittää!

Kommentit