Helppo ja nopea kotijäätelö

Näillä hellekeleillä mä ainakin olen jäätelön suurkuluttaja. Instan puolelle olenkin laittanut muutaman kuvan kotitekoisesta jäätelöstä ja tässäpä tulis nyt ohje tähän herkkuun!😋🍨

Pohjana on perusmassa, johon lisätään loput ainekset makumieltymysten mukaan. Itse olen ehtinyt kokeilla erilaisia marjoja, minttukrokanttisuklaata sekä suolaista kinuskia. Käytännössä jäätelöön voi laittaa mitä tahansa keksii käyttää. Hedelmien, hillon, makusiirapin, karkkien tai vaikka lorauksen alkoholia, esim. rommia, pitäisi toimia mainiosti. Vaniljaa saa lisäämällä kaksi vaniljatankoa ja vaniljasokeria.

Perusmassa
5dl kuohukermaa (voi korvata esim. jugurtilla tai kookosmaidolla)
3 munan keltuaista (tein ankkojen munista)
1dl tomusokeria (voi vaihtaa hunajaan)
1. Vaahdota toisessa astiassa kerma ja toisessa munankeltuaiset ja sokeri. Viimeksi jaoin munavaahdon kolmeen kulhoon, jolloin sain kolmea makua yhdestä perusmassasta.
2. Lisää munavaahdon sekaan ainekset mielesi mukaan. 
3. Nostele kevyesti käännellen kermavaahto munavaahdon joukkoon. Itse hurautan sähkövatkaimella ja lopputulos on ollut paljon parempi kuin käännellen.

4. Pakasta vähintään 8h haluamassasi astiassa tai vaikka useammassa pienessä muotissa. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Minä käytin tosiaan jäätelöön ankkojen munia, joita meillä on jääkaappi ollut pullollaan. Nyt ankat ovat tosin pitäneet reilun kuukauden munintataukoa sulkasadon takia, mutta jospa pian alkaisivat taas munimaan.

Ankanmunat ovat hieman kananmunia suurempia ja niissä on enemmän proteiinia, kolesterolia ja rasvaa. Myös maku on ankanmunissa kananmunaa voimakkaampi ja se vaahtoutuu huomattavasti kananmunaa paremmin.

Ankkoja ottaessa meille kerrottiin, ettei munia kannata keittää kumimaisen rakenteen takia. Luin kuitenkin myöhemmin jutun ankkojen munista ja selvisi, että näitä voi käyttää aivan kuten kananmuniakin. Kokeiltiin keittämistä ja hyvin toimii!

Jostain syystä en ole koskaan saanut pannukakkua onnistumaan, oli ohje millainen hyvänsä. Nyt vihdoin ja viimein ankanmunilla onnistuin!🙌

Paras ja yksinkertaisin marjapiirakka ankanmunista agilityn maajoukkuekarsintojen kisakatsomoon👌

Loppuun vielä kuvia meidän ankoista alkukesältä😁
Martti, Hilma, Sylvi ja takana Ulpu


Kommentit