Babybudjetti

Olen viimeaikoina lueskellut muutamista blogeista ja toukokuun vauva -lehdestä, paljonko vauvan tarvikkeisiin on mennyt rahaa ja tietysti siinä samalla, millaisia hankintoja muut ovat vauvaa varten tehneet. Lukemissani jutuissa summat on pyörineet 80-4500e välillä, melkoinen hajonta siis! Tosin tuossa 80e ei tainnut olla vielä vaunuja ja jotain muitakin hankintoja oli tekemättä.

No, pitihän mun ihan mielenkiinnosta ryhtyä itsekin laskemaan, millaisissa summissa meillä  suunnilleen mennään😁

Me on saatu ihan tosi paljon kaikkea tarvittavaa kavereilta joko omaksi, lainaan tai takaisin lainasta, kun useammassa perheessä päätellään parhaillaan vauvavuotta. Eli jo pelkästään sitä kautta on säästetty aika mukavasti. Joitain juttuja löytyi myös valmiiksi kaapin perältä. Tein alkuraskaudesta listan hankittavista tarvikkeista ja ihan huomaamatta se on tullut ruksittua täyteen. Mutta tästä lähtee:

Odotus/imetys 70e
Kallein ostos oli yhdet kunnolliset imetysliivit, tosin nekin -50% paikallisen liikkeen loppuunmyynnistä. Muutamat imetysliivit löytyi kaapin perältä pyörimästä, samoin parit mammahousut, masutuubit ja nippu kestoliivinsuojia. Lisäksi ostin yhdet rennommat mammapökät ja pari imetystoppia sekä pitkähihaisen. Imetyskumit, rasva ja käsikäyttöinen rintapumppu löytyi myös valmiina, lisäksi sain kaverilta lainaan sähkökäyttöisen pumpun ja imetystyynyn.

Sänky + romppeet 80e
Tästä tulee postaus vielä erikseen heti kun projekti on valmis! Vauvan sänky on nimittäin tehty itse (lue: mies teki) ja nyt se odottaa enää paikoilleen pääsemistä ja viimeisiä kuvia. Joka tapauksessa, meidän vauvalla on takuulla maailman hienoin sänky! Muovitettuja lakanoita ois vissiin hyvä hankkia vielä pari, mutta ne otin huomioon tuota hintaa arvioidessa. Makuupusseja meillä on neljä kappaletta, kaksi ohuempaa ja kaksi paksumpaa (äp:n pussit -88, -90, -13 ja -18). Niin ja itkuhälytin löytyy myös valmiina.

Sitteri 0e
Tämä saatiin myös lainaan. Piipalla oli aikanaan joku 5e maksanut kirpparilöytö, joka ajoi asiansa oikein mainiosti. Tällä kertaa tämä lainaan saatu on joku hienompikin härveli, johon en ole vielä sen kummemmin tutustunut. Eiköhän sen hienoudet käytössä selviä😅

Vaippahommat 40e
Tullaan käyttämään luultavasti aika paljon kestovaippoja ja kertsejä sitten siinä rinnalla. Ainakin sellainen systeemi toimi aikanaan Piipan kanssa hyvin. Kirppareilta olen bongannut kestoja pari settiä  edaristi ja lisäksi ollaan niitä saatu jäätävä määrä lainaan. Paketti pienimpiä kertisvaippoja odottaa myös vauvaa. Rasvoja en ole etukäteen hankkinut, perusrasvoja kun löytyy muutenkin, haetaan sitten tarpeen vaatiessa kaupasta. Vanupuikkoja on navan hoitamista varten ja pari pakettia kosteuspyyhkeitä hankin myös, toisen hoitolaukkuun laitettavaksi. Harsoja on kaapissa ennestään ja lisäksi niitäkin saatiin lainaan mieletön läjä. Hoitoalusta saatiin myös.

Liikkuminen 560e
Yhdistelmävaunuja esittelinkin jo omassa postauksessaan. Niihin panostettiin enemmän, koska niille odotetaan olevan muutakin käyttöä, kuin toimia päiväunipaikkana terassilla. Meidän tie oli myös takuulla kaupungin huonoiten aurattu viime talvena, eikä sitä muinakaan vuodenaikoina kehumaan pääse. Eli jos meinaan itseni sohvalta ylös repiä, on vaunujen oltava sellaiset, joilla pääsee eteenpäin (myös metsäpoluilla). Lisäksi hankittiin hyttysverkko, sadesuoja ja vaunuverhon ompelin itse.

Kantoreppuna on Piipan jäljiltä tula, johon tilasin vain jatkoksi vauvatuen, että olisi käytettävissä alusta alkaen. Jos vaunuilla ei ihan perille sienipaikoille pääse, niin voidaan jatkaa tulan voimin😁

Turvakaukalo telakkoineen ostettiin käytettynä tutusta perheestä.

Vaatteet 50e
Tämä on se ehdottomasti kinkkisin osuus! Joitain vaatteita on Piipan ajoilta jemmassa, ei kuitenkaan paljon. Lisäksi ollaan saatu vaatteita ja kirpparilöytöjäkin olen tehnyt todella edaristi (mm. yökkäreitä 0,10e-1e/kpl). Vaatteita on tullut myös ommeltua itse ja se tekee laskutoimituksen hankalaksi. Tietysti materiaalit on pitänyt hankkia, mutta samoista kankaista olen ommellut myös paljon muuta, eikä yksikään kangas ole vielä loppuun asti käytetty. Tuskin ompelemiini vaatteisiin on kuitenkaan mennyt paria euroa enempää kappaleelta, jos sitäkään. Vaatteita on muutenkin varattu hyvin maltillisesti kutakin kokoa. Ajatuksena, että hädän tullen kaupasta ja kirppareilta löytyy kyllä lisää pienelläkin varoajalla. Laskin karkeasti (yläkanttiin?) 15e/vaatekoko ja kerroin sen kolmella, sekä pyöristin seuraavaan kymppiin. Mukana tässä on siis myös ulkovaatteet. Totuus voi olla mitä tahansa kumpaankin suuntaan.😏

Muuta sälää 40e
Tässä onkin sekalainen setti kaikenlaista. Tottakai vauvalle hankin oman vauvakirjan (pienen suuri seikkailu). Muutama tutti on myös varalle jemmassa, vaikka kovin herkästi en tuttia tahtoisi vauvalle antaa. Ennemmin kuitenkin se kuin sormi, jos valita täytyy. Tuttipulloja ja muuta ruokailuhärpätintä on valmiina, eli mitään sellaista ei olla hankittu. Lelujakaan ei ole hankittu yhtäkään. Monet Piipan aikaisista leluista on vielä tallessa, jonka lisäksi on leluja myös saatu. Niillä mennään. Oikeastaan monet Piipankin leluista on olleet aikanaan mulla ja mun veljillä ja loput on Piipan lahjaksi saamia. Niin ja koirien leluthan vie tottakai aina voiton😂Varmasti on vielä jotain muutakin, mitä en nyt vain muista, mutta jospa tässä olisi suurin osa. Näistä näyttäisi summaksi kertyvän 840e, mikä kuulostaa mun korvaan ihan kohtuulliselta summalta.

Tämän postauksen kuvat on Piipan vauva-ajalta, koska vauvan romppeet majailee lähinnä vielä komerossa ja ullakolla. Äkkiähän ne sitten siirtää paikoilleen, kun tarve tulee. Vaatteet, lakanat, vaipat yms. on tietysti pesty valmiiksi.

Oletteko muut laskeneet, paljonko rahaa vauvan hankintoihin on mennyt?

Kommentit