Ompeluksia vauvalle

Nyt kun työt on loppu koulujen kesälomien alettua ja pihahommatkin on suht hyvällä mallilla, jää aikaa enemmän muihin juttuihin. Piipa on vielä juhannukseen asti hoidossa 20h viikossa, joten sillä välin olen ehtinyt toteuttamaan mielessä olleita ompelujuttuja. Kaikkiin tämän postauksen ompeluksiin olen käyttänyt kaavoissa kokoa 56.
Bodyt tein Ottobren 1/2012 kietaisubodyn kaavalla, jonka muokkasin nepparibodyksi. Lisäksi pidensin hihoja aika reilusti, jotteivät jäisi niin nopeasti pieneksi. Vasemmanpuolimmaiseen käytin Ainolan 'retkellä' -trikoota ja oikeanreunimmaisen tein PaaPii designin 'hilda' -trikoosta. Kaikki mun yksiväriset trikoot ja resorit on kangaskapinasta tilattu, samoin suurin osa neppareista ja kummareista. Jatkopaloja tein jemmaamistani jämätilkuista, enkä edes yrittänyt tehdä niistä nättejä. Kunhan toimivat, se riittää.

Kanttauksista tuli aika tökerön näköiset. Pitää vähän tutkailla, löytyiskö joku omiin näppeihin parempi tapa niitä tehdä. Tässä välissä ehdin tietysti jo googlailla muutamia erilaisia ohjeita... Haaveissa siintää tottakai peitetikkikone😅
Housuista nuo ylemmät resoripöksyt tein oikeastaan jo ehkä kuukausi sitten, mutta jäivät silloin esittelemättä. Niihin kaava löytyi Suuri Käsityö -lehdestä 1/2008. Alarivin leggareiden kaava on Ottobresta 6/2012, näihin lisäsin kaikkiin hieman mittaa lahkeisiin kasvunvaraksi. Osaan lisäsin myös polvipaikat, kun niihin olen niin hurahtanut😁 Kuminauhoja varten jätin aukot ja ompelen kummarit vauvalle sopiviksi, kunhan sovittamaan päästään. Aukon kautta kummareita on myöhemminkin helppo säätää, etteivät vyötärönkään takia jää niin helposti pieneksi. Osaan leggareista vaihdoin kummarin tilalle resorit.

Seuraavaksi haluaisin ommella vauvalle ainakin yhden jumppiksen, mutta osa tarvikkeista vielä uupuu. Piipalle ajattelin tehdä shortsit tai parit ja ehkä myös jonkun topin kaveriksi. Myös rusettipanta ja/tai -pipo sekä Piipalle että vauvalle pyörii mielessä ja vähän kaikenlaista muutakin. Jospa yrittäisin huomenna ainakin piirrellä kaavoja valmiiksi😊

Kommentit

  1. Ahkera olet ollut ;) Kanttaukset on ollut mulla se THE THING miksi en ole voinut sietää esim. bodyjen tekoa, sillä niissä sitä kanttausta on ihan järkyttävästi. Onnistuin kuitenkin lopulta ja vaikka siinä ei suurta niksiä ole, niin kerronpa kuitenkin omat vinkkini. Mä leikkaan resorista kantin, joka on laskettu koko pituudesta 0,7 kertoimella. Leveyttä leikkaan kanttiin reilusti - ehkä 5cm. Hukkaanhan sitä silleen menee, mutta ompelu on huomattavasti helpompaa liian leveällä kantilla. Neulaan kantin useasta kohtaa hyvin venyttäen paikalleen ja ompelen paininjalan leveydeltä normineulalla, sitten käännän kantin nurjalle ja ompelen taas paininjalan leveydeltä päälipuolelta, mutta kaksoisneulalla. Taas kun muistaa venyttää kunnolla ja katsoo, että kantti kääntyy tasaisesti saa hyvän lopputuloksen :) Lopuksi sitten leikkaan ylimääräiset kantit pois nurjalta puolelta ja sekin puoli on sitten ihan huolitellun näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla joku kerta! Tänään juuri kokeilin yhtä googlen avulla löytynyttä tapaa ja lopputulema oli onneksi jo siistimpi :)

      Poista

Lähetä kommentti