Vaak vaak vaak!

Jotta projektit ei loppuisi kesken, on viimepäivinä tullut myllättyä piharakennuksen päädyssä, joka on joskus aikanaan toiminut kanalana. Talven yli arvoin kanojen, ankkojen ja lampaiden välillä, kunnes päädyin lopulta ankkoihin. Pieni parvi löytyi viikko sitten ja tämä viikko tulikin metsästettyä puruja, heiniä sekä rehuja ankkoja varten. Kulkuluukku ja pieni tarha valmistuivat eilen, tosin tarhaan tulee vielä jonkinlainen katto petolinnuilta suojaamaan.

Haaveissa on tietysti saada munia, jos vain suostuvat munimaan😁 Kuulema kaikkeen muuhun  ankkojen munat sopii erinomaisesti, paitsi keitettyinä ovat kumimaisia. Ensimmäisistä munista ajattelin paistaa lettuja tai vohveleita😋 Useamman ankkaihmisen suusta olen kuullut, etteivät enää itse juuri käytäkään kananmunia, koska ankanmunat ovat paljon parempia. Ilmeisesti ankanmunien pitäisi sopia myös useimmille kananmunalle allergisille.

Tänään meille lopulta kotiutui neljä räpyläjalkaa! Hauskoja tyyppejä, vaikka tuntuvat vielä olevan hieman pöllähtäneitä automatkasta ja muutosta meille.😏 Piipasta olivat selvästi enemmän huolissaan, eli eivät varmaan ole tottuneet lapsiin. Toivottavasti tottuvat pian!

Martti, takana Ulpu, tummempi ruskea Sylvi ja viimeisenä Hilma.

Avattiin laatikko sisällä ankkalassa ja tyypit pyrähti melkoisella vauhdilla suorinta tietä pihalle. Hetken pyörivät tarhassa ja palasivat sisälle ankkalaan. Luukku laitettiin aluksi kiinni ja jätettiin ankat rauhoittumaan keskenään.

Sain ensin hieman epäluuloisia katseita, kun kävin niitä seuraavan kerran katsomassa. Hilma on selvästi rohkein ja Martti seuraa aika pian perässä. Ulpu taas jää pisimpään kallistelemaan taka-alalle päätään.

Lahjoin tyyppejä leipämössöllä. Hilma kävi ensimmäisenä popsimassa parhaat päältä ja toiset sai litkiä liemet😁 Oli mulla matkassa useampi satsi täydennystä, niin muutkin sai osansa.

Luukku tarhaan on ollut iltapäivän auki, mutta eivät vielä ole halunneet pihalle mennä. Vedet ankoilla on toistaiseksi vain pihalla, etteivät kastelisi koko ankkalaa sisältä. Nyt alkuillasta kävin uudemman kerran ilman kameraa ankkoja vilkaisemassa ja antamassa pienessä astiassa niille vettä, niin uskalsivat jo paljon reippaammin tulla juomaan💪 Myöhemmin vien vielä iltavellit ja toivottavasti aamulla rohkaistuvat pihalle länträämään💦

Kommentit